
O futuro incerto da castaña
2022
Concepción elixe as castañas máis grandes e doces para a súa torta. Coce os froitos seleccionados e con eles prepara a base do doce. Mentres tanto prepara as bolachas, típicas da zona do Courel, e unha bica. Todo elaborado con fariña de castaña, por suposto. Hoxe, 5 de novembro, Concepción participa…
Concepción elixe as castañas máis grandes e doces para a súa torta. Coce os froitos seleccionados e con eles prepara a base do doce. Mentres tanto prepara as bolachas, típicas da zona do Courel, e unha bica. Todo elaborado con fariña de castaña, por suposto. Hoxe, 5 de novembro, Concepción participa…

Delicias do Souto, espectaculares doces artesanais con castañas do Courel - Xornal de Lemos
2021
O Courel ten moitos potenciais, un deles é o da castaña, produto que non se aproveita na medida das súas posibilidades. E xa nos di ‘Chiña’, sobrenome co que se coñece no lugar a Concepción Arza, fundadora de “Delicias do Souto”. “Un dos maiores problemas é a situación de abandono de moitos soutos”,…
O Courel ten moitos potenciais, un deles é o da castaña, produto que non se aproveita na medida das súas posibilidades. E xa nos di ‘Chiña’, sobrenome co que se coñece no lugar a Concepción Arza, fundadora de “Delicias do Souto”. “Un dos maiores problemas é a situación de abandono de moitos soutos”,…

Concepción Arza: “Debería promocionarse máis a conservación dos soutos, é o patrimonio natural que temos”
2021
O Courel ten nos seus soutos un tesouro. Concepción Arza, máis coñecida como ‘Chiña’, soubo sempre que dos castiñeiros procedía o máis auténtico da comarca. Na procura dun produto que definira a súa paisaxe atopou a castaña e comezou a promocionar os doces tradicionais. Cos anos engadiu outros novos…
O Courel ten nos seus soutos un tesouro. Concepción Arza, máis coñecida como ‘Chiña’, soubo sempre que dos castiñeiros procedía o máis auténtico da comarca. Na procura dun produto que definira a súa paisaxe atopou a castaña e comezou a promocionar os doces tradicionais. Cos anos engadiu outros novos…

Doce do Apalpador | Un dulce del «Papá Noel gallego»
2020
O Apalpador era en esencia un hombre que bajaba en las montañas en O Courel , la noche del 24 de Diciembre, cargado con un saco de castañas para dejarles a los niños desn…
O Apalpador era en esencia un hombre que bajaba en las montañas en O Courel , la noche del 24 de Diciembre, cargado con un saco de castañas para dejarles a los niños desn…

Galegos no BAIX
2020
GALEGOS no BAIX: Programa de entretenemento, música e entrevistas, en Língua Galega, con ARMANDO FERNÁNDEZ e XULIO COUXIL
GALEGOS no BAIX: Programa de entretenemento, música e entrevistas, en Língua Galega, con ARMANDO FERNÁNDEZ e XULIO COUXIL

80 cm: Olvidando el mundo en O Courel “Otoño” | RTVE Play
2017
Emisión del programa 80 cm titulado Olvidando el mundo en O Courel “Otoño”. Todos los contenidos de TVE los tienes aquí, en RTVE Play
Emisión del programa 80 cm titulado Olvidando el mundo en O Courel “Otoño”. Todos los contenidos de TVE los tienes aquí, en RTVE Play
Entrevista na Radio Galega, no programa Comer e falar, no ano 2016
Entrevista no programa Luar da TVG, no ano 2015
Calendario aceites Abril do 2015, no mes novembro recomendan as Bolachas
Revista BenBO 01, páxina 41 adicada a Torta Courelá, no ano 2012
Onde mercan os larpeiros, páx. 163-164 adicadas a Delicias do Souto. Tomás Alonso e Víctor López. Editorial Galaxia, 2011